Pianorecital: Quatre-mains Essentials (Ontmoetingskerk Pijnacker)

Twee klassieke pianisten geven een pianorecital met twee van de belangrijkste werken voor piano vier handen. Het repertoire bestaat uit Jeux d’enfants van Georges Bizet en Fantaisie in F mineur en Rondo in A majeur van Franz Schubert.

.

Over ons recital:

In ons programma ‘Quatre-mains Essentials’ combineren we de ontroerende en dramatische muziek van Schubert met de wat lichtere muziek van Bizet. We voeren de hele cyclus Jeux d’enfants van Georges Bizet uit, een van de leukste werken om te spelen en om naar te luisteren! Daarna komen Fantaisie in F mineur en Rondo in A majeur van Franz Schubert bij. Twee stukken van langere vorm waarmee Schubert aantoont dat hij een meester van structuur en harmonie is. De speelse, korte stukken van Bizet zijn de perfecte inleiding voor de diepe, expressieve muziek van Schubert.

Voor elke echte pianoduo muziekliefhebber is dit een niet te missen concert. Twee fascinerende en technisch veeleisende muziekstukken met een groot contrast in sfeer en karakter. Na het speelse en veelzijdige karakter van Jeux d’enfants komen de melodieën en harmonieën van Fantaisie nog prachtiger over.

Als pianoduo richten we ons niet alleen op het uitvoeren van muziek van hoge kwaliteit, maar ook op het creëren van een intieme setting. Onze persoonlijke verhalen rondom de muziek die we spelen zorgen voor een sterker en direct contact met ons publiek. Zeker in deze vreemde tijden van onzekerheid en instabiliteit is het belang van communicatie enorm. Ons programma is een weerspiegeling van de hedendaagse realiteit. Toch zijn we ervan overtuigd dat het de energie biedt die we nodig hebben om met al die veranderingen om te gaan.

.

More events